15 Sty

ZUPA KREM MARCHEWKOWA Z IMBIREM *bez glutenu *bez laktozy

W chłodne zimowe wieczory gorąca zupa to coś o czym marzy każdy z nas. Dlatego nie czekaj, tylko zbierz składniki, które na pewno masz już w domu i przygotuj rozgrzewającą zupę z marchwi. Dodatek imbiru sprawi, że krem nabierze delikatnej ostrości, a co więcej imbir wykazuje działanie lecznicze i przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Odpowiednia dla osób z celiakią lub niedoczynnością tarczycy.

Skład:

50 g suszonych pomidorów
2-3 cm świeżego imbiru pokrojonego w cienkie plasterki
60 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
3 łyżki oliwy z oliwek
650 g marchewki
200 g ziemniaków
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
750 g bulionu warzywnego
2 łyżeczki suszonego rozmarynu
200 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
1⁄2 łyżeczki soli
1⁄2 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego

Sposób przygotowania

Marchewkę pokrój w plasterki, a ziemniaki w cząstki. Suszone pomidory, imbir, cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj marchewkę i ziemniaki. Podsmaż przez 3-4 minuty cały czas mieszając. Dodaj bulion, sok pomarańczowy i wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości. Następnie zmiksuj wszystko blenderem. Podawać na gorąco.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe